23 mei 2017

We zijn eruit: het rondje Elst is weer helemaal compleet: voor ons is dat de fietstocht. Hij is deze keer 35 km en we kunnen er weer de hele dag over doen. Onderweg komen we genoeg terrasjes en gezelligheid tegen, maar ook ons met koffie en sportiviteit! U kunt meedoen: 0653816196 voor inlichtingen en inschrijvingen.

                                                                      

21 mei 2017

Wat een prachtige avond hebben we gisteren - zaterdag 20 mei - mogen beleven. We hielden onze jaarslijks afdansen. Alle afdansers hebben echt hun beste beentje voorgezet. Vooral de concentratie op de danshouding en het bewegen - samen - over de vloer was een genot om te zien. En niet alleen de hogere groepen, maar ook de beginners deden hun uiterste best om dit vol te houden. Een prachtig compliment naar hen! En toen de wedstrijd: eerlijk zijn: deze kwam in beginsel moeilijk van de grond, maar het enthousiasme groeide met de weken en de dagen voor het afdansen. Op de avond zelf konden we zelfs meedere series houden, voordat we uiteindelijk de finale met ZES paren konden dansen. Dat kunnen ze bij de officiële amateur wedstrijden niet altijd meer zeggen ...... wij wel dus. En wat een prachtige finale werd het! Met een verrassend winnend paar : Kim Wittekoek en Leon van Etten. Iedereen bedankt voor de prachtige avond. Op naar de fietstocht uitzetten, de zomerdansavonden en de fietstocht met Pinksteren ....... o, ja op 17 juni ons slotbal.

                                                      

30 april 2017

De Hollandse avond is weer een waar feestje geworden. Er waren weer heel veel bezoekers en de meeste hadden iets van het thema aangetrokken: oranje. We hadden dit thema gekozen speciaal n.l. van de 50ste verjaardag van koning Willem Alexander. Ook de spelonderdelen waren hierop gericht. De puzzelrace was het maken van een portre van de koning en de doorgeef verhaaltjes waren ook belevenissen uit het dagelijks leven van de koning (getekend en geschreven door Marion Kamsma - ook bekend van een aantal kinderboeken), daarnaast was de afval dansparade ook in het thema. Het werd een hele gezellige avond met als traditionele afsluiting: herken het lied. Ook mochten we weer gasten van buitenaf begroeten, die sfeer kwamen proeven. Wat prachtig dat u aan ons gedacht heeft en dat u net als iedereen gewoon mee ging in het feestje! Nogmaals dank voor uw komst. We gaan weer op voor het volgende: het afdansen en natuurlijk onze Pinkster traditie: de fietstoct. Meedoen? Dat kan ..... laat het weten!

                                                                                          Guus en Renée

 

 

17 april 2017

Sorry, even een weekje overgeslagen, maar terugkijkend op de zaterdag 8 april hebben zeker een heerlijke dansavond gehad. Wéér bezoekers van buitenaf, wat een feest. En behoorlijk wat cursisten uit de eigen school.

Ook deze week was weer een leuke en gezellige lesweek. De cursisten waren weer enthousiast en er zijn gehoorlijke lachsalvo's door de zaal gegaan. (knopje van een manchet van de heer in het weelderige haar van een dame ..... en dan de reactie enz. Gewoon leuk en goed opgevat) We hebben een extra tintje aan deze zaterdagavond gegeven, door een chocolade eitjeop tafel te zetten, wat extra om te knabbelen én de verrassing: een advocaatje met slagroom. Moet kunnen en het was nog lekker en gezellig ook. Weer heerlijk gedanst en ook weer nieuwe bezoekers mogen ontvangen. Gezellige mensen en zij hebben hun weg op de vloer goed kunnen vinden. Renée heeft nog even gezellig met de mensen zitten praten. Leuk en met voldoening om op terug te kijken. Op naar de komende week én het vrije dansen voor a.s. zaterdag.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                       Renee en Guus

 

4 april 2017

Ook dit weekend hebben weer een mooie zaterdagavond gehad. We hebben kennis mogen maken met nieuwe gasten, die bij ons een voetje op de vloer kwamen zetten. Niet eens uit Waddinxveen, maar een stapje verder: Woerden. Prachtig dat men de moeite nam hier naar toe te komen. Het was geen probleem volgens de gasten. Het ging via de grote weg en men was er zo (net aan 25 min.) Mooi het gratis parkeren, dat is ook niet overal vond, vond men. Ondanks dat het 1 april was, is het verder rustig gebleven. Ook wensen wij het bruidspaar:  Michael en Kristine een hele mooie dag en een gelukkig leven samen. Zij hebben vandaag hun - bij ons ingestudeerde openingsdans - laten zien. Het was weer heerlijk om voor iemand iets te kunnen betekenen. 

                                                                                                                                                  

                                                                                                             Renee en Guus                                                                                                                                  

 

26 maart 2017

Zo dat was even een zaterdag van jewelste: 10 uur 's morgens in de school en 03.00 uur 's nachts naar huis (én dan heb je ook nog de klok tegen, dus 04.00 uur). Maar wat een geweldige avond is het geworden: ons jaarlijks buffet dansant ; het wat oprecht een avond om van te smullen. Het buffet was prima (5 gangen) , de bezoekers waren in de mood , weer nieuwe gezichten die we mochten ontvangen en natuurlijk een heel aantal eigen cursisten. De avond verliep dan ook heel vlot en was ook zo weer om. We hebben ook weer enorm veel steun en een helpende hand gehad van onze lieve cursisten. Voordat we het wisten was alles weer aan kant, maar nog niet opgeruimd. Dat kostte wat meer tijd. We hebben het weer gefixed én we kunnen met een goed gevoel terugkijken. Op naar de Hollandse avond. O, ja we moeten vanavond ook nog lesgeven ....... dát is wel even een dingetje na zo'n dagje. Ook dat wordt weer leuk

                                                                                                           

                                                                                                                      Renee en Guus

 

19 maart 2017 

Weer een weekeinde voorbij. We kijken terug op een heerlijke week lesgeven, ondanks dat het met "ouderavonden" even rennen was. Het is toch weer goed gekomen. Ook de afgelopen week hebben we in verschillende lessen een hoop plezier gehad. Op één van de lessen zijn we ook nog eens druk bezig geweest met het ophalen van verschil- lende variaties. Ook dat is toch weer een heerlijke bezigheid. Op vrijdagavond nog even gezellig na gezeten; toch wel een goed begin van je weekeinde. Zaterdag overdag was ook echt een feestje. Twee bruidsparen verder op weg geholpen met de openings-dans , met andere paren bezig geweest om alles te verfijnen. Wat een mooi vak. En zaterdagavond, wat een prachtige avond. Veel "dansers" van buitenaf (bekend en onbekenden). We zijn daar er dankbaar voor en wat een heerlijke avond is het geworden en heerlijk om muziek te kunnen draaien. En nu op naar ons buffet-dansant, volgende week. Door afzeggingen hebben nog vier plekjes..... u kunt reserveren, maar wacht niet te lang.

                                                                                                                      

                                                                                                                       Renée en Guus

 

 

9 maart 2017

Het  al weer een weekje verder. Afgelopen zaterdag hebben we met succes op de bruidsbeurs in Boskoop gestaan. Een hele gezellige dag en hele leuke gesprekken met mogelijke dansparen gehad. Ook zijn de lessen na de voorjaarsvakantie gestart. Het is toch weer een feestje de cursisten terug te zien en dat men met heel veel zin aan de nieuwe variaties zijn begonnen. We hebben weer behoorlijk wat afgelachen, zeker op de "dag van de vrouw" . Want hoe je het ook bekijkt: de man heeft de leiding in het dansen. Daar hebben we dan op deze speciale dag nog wat extra aandacht aan besteed. Dat maakt zo een les erg speciaal. Ook de gesprekjes achteraan de lessen zijn en blijven een heel mooi, maar ook gezellig moment. Dus met heerlijke zin gaan we weer op de vrijdag en zaterdag af. A.s. zaterdag kunt natuurlijk weer terecht om een gezellig dansje te maken. En u weet het: vragen is ook altijd mogelijk. Zeer binnenkort komt onze nieuwsbrief er weer aan.

Nog één dingetje het buffet-dansant komt er weer aan! Zaterdag 25 maart ; u kunt inschrijven via de site of via email en natuurlijk ook persoonlijk bij ons. We raden aan niet te lang te wachten, want de plaatsen worden in een rap tempo weggeschreven.

                                                                                                                                                           Renée en Guus

 

                                                                                                           

 

27 februari 2017

Op een vrije dag even achter de computer. We kijken weer even terug naar zaterdag jl. : onze Valentijns - maandafsluiting. We konden veel dansers die avond de hand schudden. Heerlijk om mee te maken, dat men er zin in had. Het was voor de bezoekers even lastig wat te kunnen verwachten. Er waren geen echte Valentijnsaanvragen, maar wij zouden onszelf niet zijn, als we daar geen oplossing voor hebben bedacht. Via en nummer konden drie personen een ode brengen aan hun geliefden. Twee personen met een prachtig verhaal n.a.v. een hartendoos bonbons en één iemand n.a.v. een mooie fles. Daarnaast kreeg Men. Jos de hele zaal stil en plat met een live en zonder orkest gezongen eerbetoon. Die avond konden we nog twee geliefden een weekendje weg aanbieden.Voor alle dames hadden we nog een witte roos. Het werd een spontane heerlijke avond, waarop het dansen centraal stond. Nu vanavond begeleid oefenen: we kijken er naar uit.

                                                                                                     Renée en Guus

 

19 februari 2017:

Het weekeinde zit er weer op. We hebben een top zaterdagavond vrijdansen gehad. Prima aantal dansers , gezellige bezetting. En er werd uitbundig gedanst. De aangeleerde rumba- en paso doble combinatie was een hot item. Leuk om te zien dat de mensen er zo mee bezig zijn. We hebben ook weer oude bekenden mogen begroeten - terug van weggeweest - dat is ook weer top. Gelijk weer een klik, dat doet een mens goed. De lessen van de afgelopen week verliepen weer als altijd: gezellig , met humor van beide kanten. O, ja ook weer bezig geweest met een bruidspaar om de openingsdans op hun bruiloft verder uit te werken. Op naar de volgende week. Onze speciale avond in de mood van Valentijn. Ons Valentijnskaartje is uw toegangsbewijs. Meldt u aan via info@dansschoolvanderlubbe.nl of gewoon bij ons. Bij 25 paar of meer maakt u zelfs kans op een weekeindje weg. Mooie week allemaal!

 

5 februari 2017:

We hebben weer een mooie week achter de rug. Alle lessen zijn weer goed verlopen (ondanks de griepjes enz.) en het plezier dat we met elkaar hebben gehad was weer heerlijk. Dansen is toch een mooie sport / ontspanning  én vooral het samen met elkaar bezig zijn, is natuurlijk top. Ook weer een bruidspaar de eerste passen opweg naar een openingsdans kunnen aanleren. We kijken weer uit naar het eindresultaat. En op onze open dansavond, dus voor iedereen te bezoeken - ook voor leden van collega dansscholen - hebben weer kennis kunnen maken met nieuwe gasten. Ook dat is weer een heerlijk gevoel. Het was weer een erg gezellige avond, dank daarvoor!

                                                                                                                                                               Renée en Guus

 

 

Dansavond ofwel DOTOdansavond
za 15 dec. 2018
20.45 - 23.00 uur
 
Kerst-Gala
za 22 dec. 2018
20.30 - 01.00 uur
 

Copyright (c) 2004 Dansschool Guus en Renée van der Lubbe | info@dansschoolvanderlubbe.nl
Sniepweg 13j | 2741 AT Waddinxveen | Tel.: 0182 610365 | Fax: 0182 610365
webmaster www.dayzi.nl info@dayzi.nl